2014 m. vasario 8 d., šeštadienis

Napoleonas Valentinams 


Užduosiu paprastą klausimą: "Ko nori Valentinas?" Atsakymas taip pat paprastas: " Napoleono Valentinui :)". Negaliu pasakyti, kad norėčiau palinkėti meilės, panašios kaip Napoleono gyvenimas :). Nors prancūzams tai nė motais! Jie ir dabar myli savo Napoleoną už jo žygius ir pergales, visiškai nesureikšmindami nesėkmės, o kiekvienas turistas norėdamas pažvelgti į didžiojo vado sarkofagą Paryžiuje, sąlyginai nulenkia jam galvą. Taigi, linkiu visiems "paryžietiško šarmo" :)...na tokio... panašaus kaip šis tortas :)....

Reikės:

Tešlai:
600 g miltų
300 g sviesto arba margarino
250 ml vandens
2 kiaušiniai
0,5 v.š. acto(6%)
žiups.druskos

Kremui:
400 ml grietinėlės
200 ml pieno
170 g cukraus
5 tryniai
100 g sviesto
vanilės lazdelė
2 v.š. romo arba konjako
2 a.š. krakmolo
 
Priedas:
1 st. spanguolių
0,5 st.cukraus
krakmolo
 
Lakštai. Sumaišyti sausus produktus. Įtarkuoti margariną ir gnaibyti kol neliks sausų miltų. Dėti kiaušinius, pilti vandenį, parūgštintą actu, ir viską suminkyti į vieną gumulą . Tešlą 15 min. palaikyti šaldytuve. Kočiokite norimo dydžio lakštus kiek įmanoma pluonesniu sluoksniu. Kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje(~8-10  min.) iki bus gatavi. Kepdami lakštai truputį susitraukia, todėl kočiokite šiek tiek didesnius.  
Kremas. Grietinėlę sumaišyti su pienu, įmesti vanilės lazdelę ir kaitinti ant vidutinės ugnies apie 5min. Trynius išmaištyti su cukrumi iki purumo, įmaišyti krakmolą. Karštą pieną pilti dalimis į trynių masę, kiekvieną kartą gerai išmaišyti. Gautą masę kaitinti ant ugnies, kol sutirštės, bet jokiais būdais neužvirti. Ištraukti vanilės ankštį. Sviestą išsukti iki purumo ir įmaišyti į kremą. Kartu įmaišykite romą.
Priedas. Spanguoles sutraiškykite, sumaišykite su cukrumi ir užvirkite. Pilkyte krakmolo tiek, kad gautųsi tiršta masė. Ataušinkite.
 
Formuokite tortą. Lakštus tepkite kremu ir spanguolėmis, dėkite vieną ant kito. Vieną lakštą sutrupinkite ir papuoškite torto viršų.
 
 
 


P.S.Geriausia skanauti tą pačią dieną, nes vėliau lakštai atidrėksta ir nelieka trapūs. 
 
Šaltinis: "Chleb sol" 2013 sausis.

 
 


3 komentarai: