2014 m. sausio 29 d., trečiadienis

 
 
 
 
Obuolių pyragas su avižiniais dribsniais
 

Labai paprastas gamybos procesas ir puikus rezultatas.
 
Reikės:
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė avižinių dribsnių
1 stiklinė miltų
Žiupsnelis druskos
200g sviesto
Obuoliai (4-6)
0,5 a.š. cinamono
 
Gaminimas:
Sumaišome visus sausus produktus: miltus, druską, cukrų ir avižinius dribsnius. Obuolius nulupame, sutarkuojame ir išmaišome su cinamonu. Kepimo indą išklojame sviestiniu popieriumi. Paskirstome vieną stiklinę sauso mišinio, dedame pusę obuolių masės. Užpilame antrą stiklinę sauso mišinio ir užklojame likusiais tarkuotais obuoliais. Viršų pabarstome likusiu sausu miltų mišiniu. Sviestą supjaustome gabaliukais ir tolygiai paskirstome ant pyrago viršaus. Kepti apie 40 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Rezultatas kvapus, skanus, maistingas. Tikras džiaugsmas skaniam savaitgaliui :)! 
 

 
Šaltinis: Žurnalas "Vkusno&polezno" 2012 11
 


1 komentaras: