2012 m. lapkričio 20 d., antradienis


Pokšt!.....šampano butelio kamštis... Driokšt!... į skonių blogo puslapį..... ir, vauuu...! Naujas langutis!... Jaučiuosi kaip putojantis besiveržiantis šampanas :). Ilgai fermentavau, ilgai brendau ir štai aš čia, nes patinka gaminti, o dar labiau matyti  ištuštintus puodus ir lėkštes :)... Prašau palaikymo mano pirmąjam įrašui! :)


Auksinis obuolių pyragas

  Vienas iš mėgstamiausių mūsų šeimos pyragų, kurio kepimo sezonas prasideda kartu su alyviniais obuoliais ir baigiasi kartu su žieminiais obuoliais. Purus ir minkštas,  drėgnas ir pilnas cinamoninių obuolių. Receptas apsigyveno mano užrašuose dar studentavimo laikais, buvo išmėgintas ir gerai įvertintas mamos bei draugių . Per eilę metų atlaikė  bandymus pakeisti jį kitokiais pyragais. Užsikariavo Auksinio obuolių pyrago vardą ir užtikrintai įsitvirtino tarp skaniausių mūsų šeimos pyragų iki dabar. Tokį pristatau ir Jums :).


Reikia:
6 kiaušinių(L)
1 stiklinės cukraus
2 stiklinių miltų
2 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. malto cinamono
obuolių

Gaminimas:
Kepimo indą sutepame riebalais arba išklojame sviestiniu popieriumi. Obuolius nuplauname, išimame sėklalizdžius, pjaustome skiltelėmis ir išklojame jais kepimo indą, kad visiškai nesimatytų dugno. Pabarstome cinamonu ir paliekame. Toliau mušame kiaušinius ir trumpai paplakame su cukrumi. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, suberiame į kiaušinių masę ir išmaišome. Tešla gaunasi skysta. Tolygiai pilame tešlą ant supjaustytų obuolių . Statome į įkaitintą orkaitę ir kepame 180-190 laipsnių temperatūroje apie 30-40min. iki gražiai apskrus. Ar pyragas iškepė, patikrinkite įbedę medinį krapštuką.

 
P.S.  Naudojamos stiklinės tūris 250ml.
        Pagal recepto originalą cukraus turi būti 2 stiklinės, bet man per saldu, net ir prie rūgštesnių obuolių vienos stiklinės saldumui užtenka. Bet kas mėgstate saldžiai- galite išmėginti.
        Kiaušinių nereikia išplakti iki purumo, tik trumpai, porą min., kitaip gausite  visiškai  kitokį pyragą,  labiau biskvitinį ir sausesnį. Bet tai irgi vienas iš pyrago variantų.

Linkiu Jums skanių akimirkų!




3 komentarai: