2014 m. vasario 3 d., pirmadienis

 
 
 
Smėlinės tešlos pyragas su obuolių sluoksniu


            Kol orai mūsų nelepina lauke, galime pasilepinti kvapiais obuolių pyragais namuose :).

Reikės: 

Tešlai:
250g margarino
2 st.miltų (~300-350 g miltų)
2 a.š.kepimo miltelių
1 pak.vanilinio cukraus(16g)
žiupsn.druskos
1 trinys
1 v.š.grietinės 
Įdarui:
Obuolių 6-7 vnt.(vidut.)
2 a.š. cinamono
1 v.š. krakmolo
1 v.š. sviesto
4-5 v.š. cukraus 

Gaminimas:


Miltus sumaišome su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi, druska. Supjaustome, į miltų mišinį,  margariną ir greitai gnaibome kol neliks sausų miltų. Dedame kiaušinio trynį, šaukštą grietinės ir sujungiame tešlą į vieną gumulą. Jei tešla labai lips prie rankų, įdėkite šaukštą miltų. Jei labai kieta- įdėkite papildomai šaukštą grietinės. Tešla gaunasi elastinga ir minkšta kaip plastelinas. Dedame į šaldytuvą. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome gabaliukais. Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame obuolius, užberiame cukrų ir cinamoną. Kepame ant nedidelės ugnies kol obuoliai gražiai sukris(obuolių kiekį ir kiek dėti cukraus reguliuokite pagal savo skonį). Ataušiname ir sumaišome su krakmolu. Tešlą padaliname į dvi dalis. Vieną dalį iškočiojame ir uždengiame kepimo indo(aš naudoju Pyrex stiklinį stačiakampį), iškloto sviestiniu popieriumi, dugną. Subadome šakute. Galima truputį pabarstyti džiūvėsėliais. Dedame praaušusią obuolių masę ir išlyginame. Kočiojame antrą tešlos dalį ir užklojame obuolių masę. Subadome šakute. Indą statome į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 40min.  Iškepusį ir ataušusį pyragą pabarstome cukraus pudra. Pjaustome kvadratėliais ir skanaujame!
 
Vienintelis trūkumas- labai greitai tirpsta ir burnoje, ir lėkštėje :)...
 
 
 


7 komentarai:

  1. labai labai jau skaniai atrodo pyragas ir tikiu,kad toks ir yra.Noriu kept,gal galit parasyt kokio didumo reikalinga kepimo forma?Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  2. Noriu padekot uz super skanu pyraga,kepiau ir visai seimai patiko,zodziu nuostabaus aromato,labai trapus ir pakartosiu Jusu zodzius-tirpstantis burnoje.Aciu ir sekmes Jums:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, man labai smagu :),kad pavyko iškepti ir įtikti visos šeimos skoniui !

      Panaikinti
  3. Cukraus kiekis yra nenurodytas obuoliu idare

    AtsakytiPanaikinti