2014 m. vasario 2 d., sekmadienis

 
 
Sumuštinių agurkėliai 
 

Šie agurkėliai patiks tiems, kas mėgsta pikantišką užkandėlę. Super tinka prie sumuštinių. Pirmą kartą juos pasigaminau šią vasarą. Rezultatas labai patiko visiems :)! Ypač supjaustymo būdas- plonos agurko plokštelės! Todėl tikrai gaminsiu iš naujo derliaus.
 

 
Reikės:
2 kg agurkų
2 raudonos paprikos
česnako galvutės
krapų
 
Tarpinis užpilas:
4 stiklinės vandens
0,5 stiklinės druskos
 
Užpilas:
2 st.vandens
2 st.cukraus
1 st.acto
kvapieji pipirai
lauro lapai
0,5 a.š. ciberžolės
 
 Geriausia imti nedidelius agurkus su mažomis sėklytėmis, kad nebūtų peraugę.  Supjaustome juos plokštelėmis ir užpilame 0,5  st.druskos ir 4 st. vandens tirpalu. Paliekame 3 val. stovėti. Paruošiame stiklainius. Į kiekvieną dedame kelias česnako skilteles, krapus. Užpiltus agurkus nusunkiame. Dedame į stiklainius stačiai, kaip silkes :), paįvairiname paprikos juostelėmis. Verdame užpilą iš aukščiau nurodytų produktų. Užpilame paruoštus agurkus, užsukame ir sterilizuojame 3-5min. Vartoti galima po 3-4 savaičių. Iš nurodytos porcijos man gavosi 5 stiklainiai po 0,5l. Skanaus!
  
 
 
 

 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą