2014 m. vasario 4 d., antradienis

Marinuotas moliūgas


Šis moliūginis skanėstas tikrai nepaliks abejingų. Marinuojant šiuo būdu moliūgas išlieka traškus, nesuminkštėja. Jis ne tik skanus, bet papuoš ir paįvairins Jūsų užkandžių lėkštę.

Reikės:
3 kg nuvalyto moliūgo
2 v.š druskos
Marinatui:
1 st.aliejaus
1 st. acto(9%)
2 st.cukraus
Gaminimas:
Moliūgą supjaustyti, užpilti druska, išmaišyti ir palilkti 5 val. stovėti. Atsiradusias sultis nupilti. Supjaustyti česnaką ir sumaišyti su moliūgu. Užvirti marinatą iš aukščiau nurodytų produktų. Atvėsinti iki 50 laipsnių temperatūros, užpilti moliūgą, išmaišyti ir palikti dar 6val. Kelis kartus pamaišykite. Sugrūskite į stiklainius, išpilstykite marinatą ir laikykite šaltai (šaldytuve). Skanaus! Ačiū Liudai už puikų receptuką!









1 komentaras:

  1. Sveiki, o žiemai šio skanėsto pavyktų pasidaryti, nelaikant šaldytuve. Ir - kiek česnako dėti :)?

    AtsakytiPanaikinti