2013 m. vasario 16 d., šeštadienis

 
 
Bandelės pusryčiams su kvietiniais ir ruginiais miltais
 
 

Reikės:
2 st. kvietinių miltų
1 st. rupių ruginių miltų
2 a.š. linų sėklų maltų
3 v.š. kviečių gemalų
1 a.š. džiovinto raudonėlio
1 a.š. džiovinto mairūno
2 a.š. sausų mielių
1-1,5 v.š. cukraus
1-1,5 a.š. druskos
~ 280 ml šilto vandens
 
Gaminimas:
 
Miltus sumaišykite su mielėmis ir visais sausais ingredientais. Galiausiai supilkite drungną vandenį ir išmaišykite viską iki vienalytės minkštos tešlos. Toliau tešlą minkykite rankomis 7-10 min. Man tešla iš pradžių lipo prie rankų, todėl rankas ir stalviršį vilgiau aliejumi. Kai tešla taps elastinga ir nebelips prie rankų, sutepkite indą aliejumi, dėkite tešlos gumuliuką. Jo paviršių taip pat truputį sutepkite aliejumi, uždenkite indą plėvele ir palikite kilti.
 

 
 
Pakilusią tešlą šiek tiek paminkykite ir formuokite bandutes. Sudėliokite bandutes ant skardos, pridenkite skepeta ir palikite pusvalandžiui pakilti. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40min. iki duonutė bus gatava. Ištraukite iš orkaitės ir praaušinkite kepinukus. 
 
 

Bandelės gaunasi kvapios, minkštutės, traškia plūtele ir puriu vidumi.
Šiltų ir skanių Jums pusryčių!
 
Gaminau pagal:  čia
 


3 komentarai:

  1. Vajezau kokios grazios!!!! Gaminsiu butinai!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš Jus, Aguonėle, vadinu duonos kepimo profesionale :). Labai patinka Jūsų receptų puslapis. Jei šis receptas pakuteno ir Jūsų uoslę, vadinasi tikrai visiems išmėginti verta :). O, iš tiesų, savo kepta duona- visada skanu :).

      Panaikinti
  2. Laaabai apetetingai atrodo:) O jeigu Aguonėlė dar išgyrė,tai rekomendacijos priimtos visu 100 proc. ir bus išbandta:)

    AtsakytiPanaikinti