2013 m. vasario 16 d., šeštadienis

 
 
Obuoliai karamelėje

 

Obuoliai šiltame traškiame karamelės apvalkale kinietiškai. Savaitgalio pasilepinimai.
 
Reikės:
Kliaras
8 v.š. vandens
120 g miltų
1 kiaušinis
žiupsn. druskos
Karamelė
150 g cukraus
6 v.š.aliejaus
5 Obuoliai
Aliejus gruzdinimui
Sezamo sėklytės

Gaminimas:

Kiaušinį lengvai suplakame su vandeniu, beriame druskytės ir miltus. Išmaišome iki vienalytės masės. Tešla gaunasi panaši kaip lietiniams. Įmaišome šaukštą aliejaus ir paliekame subręsti.  Obuolius nuplauname, išvalome sėklalizdžius ir supjaustome skiltelėmis. Skilteles galima pašlakstyti citrinos sultimis kad obuolys netamsėtų. Įkaitiname aliejų. Obuolių skilteles maknojame į kliaro tešlą ir dedame į verdantį aliejų. Gruzdiname kol gražiai pagels. Išgriebiame ir sudėliojame ant servetėlių, kad susigertų aliejaus likučiai. Įkaitimane keptuvę ir suberiame cukrų bei įpilame 6 v.š. aliejaus. Cukrų pastoviai maišome kol ištirps ir gražiai paruduos.  Į gautą masę dedame keptus obuolius, atsargiai išmaišome ir pabarstome sezamo sėklytėmis. Lėkštę lengvai sutepame aliejumi(arba paklojame sviestinį popierių) ir sudedame karamelinius skanėstus. Skaniausia valgyti šiltus.
 
 
P.S. Karamelė būna labai karšta ir lipni. Būkite atsargūs, kad neužtikštų ant odos, nes nudegins. Pagal receptą šį patiekalą reikia tiekti karštą, kartu patiekiant dubenėlį su lediniu vandeniu. Kąsnelius reikia nardinti į vandenį ir tada skanauti.
(Kol susėdome prie stalo, mums karamelė  ir praaušo, todėl valgėme iš karto, nenardindami į vandenį :). )

 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą