2013 m. vasario 3 d., sekmadienis

 
 
Trijų spalvų ir skonių duonelė
 
Labai skani, o kartu ir žaisminga duonelė. Nesudėtinga išsikepti ir pradžiuginti namiškius savaitgalio rytą!

 
 
Reikia:
300 ml vandens
1 v.š. cukraus
1,5 a.š. druskos
20 g mielių (1,5 a.š. sausų mielių)
500 g miltų
1 a.š. ciberžolės miltelių
1 a.š. kakavos miltelių
2 a.š. juodųjų sezamų sėklų

Gaminimas:

             Drungname vandenyje ištirpinkite mieles, sudėkite cukrų ir druską. Dalimis berkite miltus ir maišykite, paskui minkykite kol tešla taps vienalytė, minkšta ir elastinga. Padalinkite gautą tešlą į tris dalis. Į vieną dalį įminkykite ciberžolės miltelius, į kitą- kakavos miltelius ir į trečią- sezamo sėklytes. Į kepimo formą tešlą sudėkite pagal savo fantaziją. Kildiname šiltai apie 1val. Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min. Išimame iš formos, atvėsiname ir mėgaujamės skonių įvairove!
 
 
 
Ši duonelė tinka valgyti su įvairiais užtepais, ir saldžiais, ir nesaldžiais arba paprastai su sviestuku. Plūtelė traški, vidus drėgnas ir minkštas, malonaus skonio ir kvapo, priklausomai nuo įdėtų priedų. Į tešlą galima dėti 1 v.š. alyvuogių aliejaus. Kitą kartą mėginsiu kepti su pomidorų pasta. Adaptuota pagal . 
 
 
 

5 komentarai:

  1. Kokia gražuolė! tikiu, kad labai skani:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Vaiva, tikrai labai šventiškai atrodanti duonelė! Skoniu, taip pat, nenusileidžia savo grožiui :)

      Panaikinti
  2. Mmm, reikės išbandyti.:)) Labai mėgstu namines duonas. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai skani duona. Kepu jau ne pirmą sykį :)

    AtsakytiPanaikinti